Verbrandingsmotoren: recente ontwikkelingen


Was het IC gedeelte van pompen, compressoren en verbrandingsmotoren nog niet genoeg voor jou?
Bij IC engines: recent developments ben je aan het juiste adres!

De cursus gaat dieper in op moderne technologieën die de verbrandingsmotor maken tot wat het nu is.
Naast de interessante lessen van professor Verhelst, is er een taak waarin de studenten in groep van 4 een korte les geven over een exotische of revolutionaire technologie voor verbrandingsmotoren. Hiervoor mag je zelf kiezen uit een lijst van papers die op Minerva komen. Deze les staat, in combinatie met een practicum op een HCCI motor, op de helft van de punten van het vak.

De andere helft van de punten staat op het examen. Hier krijg je een artikel uit een (wetenschappelijk) autotijdschrift, en moet je beschrijven en verklaren waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt bij het ontwerp van de motor. Zorg dat je de cursus goed begrijpt en dit examen is geen probleem.

Het leukste aan dit vak is misschien wel de engine disassembly. In dit practicum krijg je de kans om in groep van 4 een motor volledig uit elkaar te halen in het Technicum. Na de disassembly moet je hem natuurlijk ook weer in elkaar krijgen. Dit practicum staat niet op punten, maar zorgt er wel voor dat alles wat je geleerd hebt over de mechaniek van een motor duidelijk wordt.

Bestanden