Master keuze

Klik op een van de onderdelen voor meer informatie

Master keuze
GENERAL MAIN ELECTIVE THESIS MAIN MAIN MAIN MAIN MAIN ELECTIVE ELECTIVE ELECTIVE

GENERAL

Werktuigkunde-Elektrotechniek

 

Dit zijn algemene vakken die alle masters werktuigkunde-elektrotechniek moeten volgen. Dit pakket bestaat uit 6 vakken van 6 studiepunten.

MAIN

Dit zijn vakken die gebonden zijn aan de gekozen masterrichting. Hierbij is er keuze uit Mechanische Energietechniek, Mechanische Constructie, Regeltechniek en Automatisatie, Maritieme Techniek en Elektrische Energietechniek. Deze vakken zijn nog eens goed voor 36 studiepunten.

ELECTIVE

Tijdens de master moeten er 24 studiepunten aan keuzevakken opgenomen worden. De vakken die men kan kiezen en de regels hieraan verbonden, zijn afhankelijk van het gekozen pad.

THESIS

Om te kunnen afstuderen moet ook een masterproef ingediend worden. Deze beslaat 24 studiepunten.

MAIN

Mechanische Energietechniek

In de optie Mechanische energietechniek (Mechanical Energy Engineering) zie je alles wat nodig is om verscheidene energievormen om te zetten in mechanische energie en omgekeerd. Tot dit domein behoort alles van pompen, motoren en turbines.

MAIN

Mechanische Constructie

Bij Mechanische constructie (Mechanical Construction) wordt dieper ingegaan op het ontwerp en de bouw van machines en onderdelen daarvan. De klassieke fabricagetechnieken worden naast de nieuwste state-of-the-arttechnologieën onderwezen.

MAIN

Regeltechniek & Automatisatie

Bij de master Regeltechniek en automatisatie (Control Engineering and Automation) wordt vooral verder ingegaan op geregelde elektrische (precisie-) aandrijvingen en de dynamica van systemen, inclusief mogelijke controlestrategieën.

MAIN

Maritieme Techniek

In de opleiding Maritieme techniek (Maritime Engineering) leert men de structuur, bouw en het ontwerp van een schip. Zo wordt het gedrag van een schip in en op het water volledig geanalyseerd.

MAIN

Elektrische Energietechniek

In de master Elektrische energietechniek (Electrical Power Engineering) leer je vermogenselektronica en hoogspanningstoepassingen ontwerpen.

ELECTIVE

Pad 1

24 studiepunten opnemen uit de volledige lijst van keuzevakken. Hier moet wel rekening worden gehouden met opgelegde regels. Zo moet men minimum 6 STP uit de lijst van maatschappelijke vakken kiezen, minimum 6 STP uit de lijst van keuzeopleidingsonderdelen en is men verplicht het vak 'Veiligheid van elektrische en mechanische installaties' van 3 STP op te nemen.

ELECTIVE

Pad 2

Ook kan gekozen worden voor een minor van 24 studiepunten. Hier zijn er 4 opties mogelijk: Minor Operationeel beheer, Milieu en duurzame ontwikkeling, Biosystemen en Automotive Production Engineering.
Aan iedere minor hangt een aparte lijst met keuzeopleidingsonderdelen vast. Hieruit moeten dan volgens bepaalde regels 24 STP gekozen worden.

ELECTIVE

Pad 3

Daarnaast kan ook gekozen worden voor een kleine minor van 18 studiepunten. Hier bestaat de minor Bedrijfskunde, Milieu en duurzame ontwikkeling, Biostysemen, Computerwetenschappen, Elektronica en ICT, Materiaalkunde,
Chemische technologie, Materiaalfysica, Regeltechniek en automatisering en Fotonica.
Bij iedere minor hangt een aparte lijst met keuzeopleidingsonderdelen vast. Hieruit moeten dan volgens bepaalde regels 18 STP gekozen worden. Daarnaast moet men verplicht het vak 'Veiligheid van elektrische en mechanische installaties' van 3 STP opnemen en zijn er nog 3 studiepunten aan keuzemogelijkheden over.